ППО збила над Києвом безпілотник, його уламки спричинили пожежу

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Сили та засоби протиповітряної оборони увечері 4 травня збили безпілотник над Києвом. Його уламки упали в Солом’янському районі та викликали пожежу у нежитловому приміщенні.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко у Telegram.

«Під час останньої повітряної тривоги над Києвом був зафіксований безпілотний літальний апарат. Силами і засобами протиповітряної оборони об’єкт був збитий», – сказав Попко.

Трохи пізніше КМВА повідомила, що внаслідок падіння уламків збитого БПЛА у Соломянському районі столиці в нежитловому приміщенні виникла пожежа. Представники ДСНС працюють на місці. Наслідки уточнюються.

В свою чергу, міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, що пожежу в 4-х поверховій будівлі у Соломʼянському районі столиці локалізували.

«Внаслідок падіння уламків БПЛА зруйновані конструкції будівлі на площі 150 м кв. Інформація щодо потерпілих уточнюється», – написав Кличко у Telegram.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.