У РФ підірвали автомобіль із пропагандистом Захаром Прилєпіним

Новини
Захар Прилепин
Захар Прілєпін Фото: kp.ru

Під Нижнім Новгородом у РФ підірвали автомобіль російського письменника-бойовика «ЛДНР», колишнього депутата Держдуми Захара Прилєпіна, який зізнавався, що вбивав українців на Донбасі. РосЗМІ пишуть, що він поранений і в тяжкому стані, водій-охоронець загинув.

Джерело агентства РБК заявило, що Прилєпін повертався до Москви з окупованих Росією територій України. За попередньою інформацією, підозрювані в організації вибуху могли супроводжувати його автівку вже на території Росії. Дорогою терорист зупинився поїсти в Нижньогородській області, після чого знову поїхав — і автівка вибухнула, пише РБК. Припускають, що до неї прикріпили вибуховий пристрій.

Читайте також матеріал ЦЖР Захар Прілєпін як дзеркало російської пропаганди

Російські телеграм-канали опублікували відео очевидців з місця підриву машини Прилєпіна.

Партизанський рух Атеш взяв на себе відповідальність за підрив автомобіля.

«Атеш полював на Прилєпіна з початку року. Його дістали. Все лише починається для рашистів», — йдеться у повідомленні.

Також рух написав, що Прилєпін «рано чи пізно мав підірватися».

«І збулося — їхав своєю козирною Audi Q7 до родичів у Нижній Новгород. Але їхав не сам, а із сюрпризом на днище автомобіля. Сюрприз спрацював. Захар у лікарні».

  • Служба безпеки України відкрила щодо Прілепіна кримінальне провадження за створення незаконного збройного формування, метою якого було ведення бойових дій в Україні. Також він був внесений до «чорного списку» Міністерства культури України.
  • У центрі російського Санкт-Петербурга у квітні 2023 року стався вибух у кафе «Стрит-фуд бар № 1», внаслідок якого загинув російський пропагандист Владлен Татарський (Максим Фомін), який називав себе «військовим кореспондентом». Також постраждали 16 людей. Татарський проводив у кафе «творчий вечір», під час якого дівчина передала йому статуетку із закладеною вибухівкою.