Україна повернула з російського полону 42 захисники та 3 захисниці Азовсталі

Новини
азовсталь обмен

Україна повернула з російського полону 42 захисники та 3 захисниці Азовсталі.

Про це повідомив очільник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Це 42 захисники та три захисниці «Азовсталі». Всі вони – нацгвардійці з підрозділу, створеному 9 років тому на азовських берегах. 35 рядових і сержантів, 10 офіцерів. Серед них є воїни, які одружилися під час оборони Маріуполя, на «Азовсталі», – повідомив він.

За словами Єрмака, також є воїн, який до широкомасштабного вторгнення був у полоні росіян протягом 2,5 років, куди потрапив під час Широкинської операції.

Згодом він був звільнений з полону і одразу повернувся в підрозділ. Повторно потрапив у полон на «Азовсталі» і сьогодні повертається додому».

У РФ заявили, що «внаслідок складних переговорів» повернули собі трьох льотчиків.

Україна 26 квітня в результаті обміну повернула з російського полону 42 українських військовослужбовців та двох цивільних осіб.

***

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter