У Криму місцеві жителі повідомляють про вибухи, окупанти заявили про збитий безпілотник над Севастополем

Новини

В окупованому Криму, біля міста Саки, місцеві жителі повідомляють про вибухи. Як повідомили читачі Центру журналістських розслідувань, сьогодні о 4.08 ночі з кількахвилинними перервами було 3 вибухи, другий був найгучніший.

Як додали читачі ЦЖР, на аеродромі в Новофедорівці попередні дні російських літаків не стало більше, цього тижня навіть не тренувалися.

саки

Вночі 7 травня окупанти заявили, що безпілотники атакували Крим, над півостровом працювала ППО.

«Щонайменше один із безпілотників був збитий над Севастополем і впав у районі мису Фіолент. Його осколки розлетілися на 70 метрів. Постраждалих немає. Вночі російські сили ППО і засоби РЕБ відбили чергову атаку на Севастополь. 1 БПЛА втратив керування і впав у лісосмузі в р-ні 5 км, уламки знайдені співробітниками МВС і МНС. Другий безпілотник був збитий над морем у р-ні м. Херсонес, третій – над морем з боку Північного молу», – повідомив так званий «губернатор» окупованого Севастополя Михайло Развожаєв.

Развожаєв додав, що загалом Крим і Севастополь цієї ночі атакували понад 10 безпілотників.

Також у соцмережах поширюють хронологію вибухів минулої ночі на півострові:

4.15 — м. Саки. Три вибухи. Відпрацювало ППО.
4.19 — м. Євпаторія. Декілька вибухів.
4.22 — м. Севастополь. ППО.
4.29 — м. Новофедорівка. «Хлопки» схожі на ППО.
4.35 — м. Козача бухта. Чутно два вибухи.
4.39 — м. Севастополь. Гучно. Працює ППО.
5.04 — м. Красноперекопськ. Вибухи.

Як повідомлялось, вночі 29 квітня 2023 року в окупованому Севастополі «загорілася» нафтобаза Чорноморського флоту РФ у Козачій бухті. Окупаційний «уряд» міста поскаржився, що об’єкт атакував безпілотний апарат.

Головне управління розвідки Міноборони України після пожежі на нафтобазі у Севастополі рекомендує жителям окупованого Криму не знаходитися поряд з військовими об’єктами. Про це раніше попереджав і Центр журналістських розслідувань у спецпроекті «Тут може бути бавовна».

Читайте три частини розслідувань про військові об’єкти окупантів у Севастополі: «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Північна сторона», «Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори та море» та «Тут може бути «бавовна». Севастополь: бухти і місто».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.