Над Києвом вночі ППО збила понад 30 Shahed: від падіння уламків є травмовані та пошкодження

Новини
Наслідки потрапляння уламка збитого Shahed у багатоповерхівку у Києві, 08.05.2023. Фото: suspilne.media

Протиповітряна оборона збила понад 30 дронів-камікадзе Shahed, якими російські війська вночі 8 травня атакували Київ. Від падіння їх уламків у місті є пошкодження. Крім того, п’ять осіб були травмовані.

Про наслідки вже четвертої від початку місяця повітряної атаки стлиці повідомив начальник Київської міської військової адміністрація Сергій Попко у Telegram.

«Під час останньої повітряноі тривоги, яка тривала понад 3,5 години, агресор намагався завдати удару своїми БпЛА. За попередньою інформацією, це були іранські баражуючі боєприпаси «Shahed», які атакували столицю з різних напрямків. В повітряному просторі Києва було виявлено і знищено понад 30!!! ворожих дронів! Дякуємо ППО! Черговий раз наші воїни відпрацювали відмінно!», – зазначив Попко.

Він додав, що внаслідок нічної повітряної атаки в Святошинському районі столиці через падіння уламків пошкоджено 7 авто і ще 1 авто горіло. Також зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, в якому пошкоджені вікна, фасади, і є падіння уламків на проїжджу частину.

Крім того, травмовано 5 осіб, їм надана медична допомога

В Солом’янському районі пошкоджено резервуар об’ємом 5 тонн з витоком дизельного палива без загоряння). На стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто. Також, ймовірно через уламки, було пошкоджено газову трубу високого тиску з послідуючим горінням газового факелу, газ перекрито, пожежу ліквідовано.

Пошкоджене авто внаслідок потрапляння уламка збитого Shahed у Києві, 08.05.2023. Фото: suspilne.media

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.