ППО збила 23 з 25 крилатих ракет, якими Росія вночі атакувала Україну

Новини
Знищена російська крилата ракета у Голосієвському районі Києва Фото: Facebook МВС України

Сили та засоби протиповітряної оборони збили 23 з 25 крилатих ракет морського та повітряного базування, якими Росія в ніч на 9 травня атакувала територію України з кораблів у Чорному морі та літаків стратегічної авіації з району Каспію.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«У ніч на «сакральне» 9 травня рашисти завдали удару по території України крилатими ракетами морського та повітряного базування. Близько 22.00 години 8 травня із носіїв у Чорному морі противник випустив вісім крилатих ракет «Калібр», які спрямував на східні регіони країни. Усі вісім – знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування «Схід»», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ближче до 04.00 ранку 9 травня окупанти здійснили пуски 17 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 з літаків стратегічної авіації – чотирьох Ту-95МС з району Каспію.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування «Центр» знищено 14 крилатих ракет, ще одну – у зоні відповідальності Повітряного командування «Південь». Усього знищено 15 крилатих ракет Х-101/Х-555.

«Загалом за дві хвилі обстрілу України у ніч на 9 травня 2023 року російські окупанти здійснили пуски 25 крилатих ракет Калібр та Х-101/Х-555. 23 із них знищено протиповітряною обороною Повітряних Сил Збройних Сил України, у взаємодії із складовими Сил оборони України», – наголосили у Командуванні ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.