Російські війська за добу завдали 107 ударів по Запорізькій області і 63 рази обстріляли Херсонщину, є поранені

Новини
обстрел Запорожская область 8.052023

За минулу добу, 9 травня, російська армія завдала 107 ударів по Запорізькій області, під обстріл потрапили 19 населених пунктів.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

«107 ударів зазнали 19 прифронтових населених пунктів на лінії фронту навколо Кам’янського, Оріхова та Гуляйполя: 93 артобстрілів, 10 ударів з РСЗВ, 3 атаки з БПЛА та авіаудар», – підкреслив Малашко.

За його словами, цієї ночі під час обстрілу Мікільського вдома важкі поранення отримала 34-річна жінка. Їй надається вся необхідна допомога.

Російська армія за минулу добу, 9 травня, здійснила 63 обстріли Херсонської області, одна людина дістала поранення, повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

За його словами, ворог випустив по Херсонщині 354 снаряди з важкої артилерії, «Градів», танків, СПГ, БПЛА та авіації.

«Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; а також у школу, фельдшерський пункт, територію та будівлю торгівельного центру», – зазначив Прокудін.

За його словами, внаслідок ворожого обстрілу одна людина була поранена.

Як додав очільник ОВА, зі звільненої від росіян території області евакуювали ще 49 осіб.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.