Російські війська припинили наступ на флангах Бахмута – Генштаб ЗСУ

Новини
Бахмут

Російські війська припинили  наступ на флангах у районі Бахмута, у самому місті тривають запеклі бої.

Про це повідомили у зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Військові заявляють, що найжорстокіші бої тривають за Мар’їнку та Бахмут, за день ЗСУ відбили понад 30 атак на Донбасі. У напрямку Лимана ворог намагався наступати в районі Серебрянського лісництва біля Кремінної, але був відкинутий.

Триває наступ на Бахмут, у місті Сили оборони відбили штурми росіян. Противник завдав авіаційних ударів по Торському, Кліщіївці, Курдюмівці та самому Бахмуту.

Зазначимо, що раніше Генштаб регулярно повідомляв про атаки росіян на флангах Бахмута, щоб перерізати дороги на Костянтинівку та Часів Яр (штурми Іванівського та району Хромового), проте цього разу про ці точки замовчується.

Українські захисники змогли провести ефективні контратаки на Бахмутському напрямку, у результаті чого окупанти на окремих ділянках відступили на відстань до 2 км, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

«Завдяки продуманій обороні на Бахмутському напрямку, ми отримуємо результати ефективних дій наших підрозділів. У тому числі проводимо ефективні контратаки. На окремих ділянках фронту ворог не зміг втримати натиск українських захисників та відступив на дистанцію до 2-х кілометрів», – повідомив він.

За словами командувача сухопутних військ, грамотні оборонні операції виснажили підготовлені сили ПВК «Вагнер» − на деяких напрямках вони були змушені віддати позиції гірше підготовленим підрозділами регулярних військ РФ, які зазнали поразки та відійшли.

Сирський зокрема відзначив роботу 3-ї окремої штурмової бригади, яка завдала ворогу потужного удару в бою.

«Наші сили оборони надійно тримають фронт та не дають ворогу просунутись вперед. Битва за Бахмут триває… Як казав Карл Фон Клаузевіц: «Війна ведеться до перемоги. І крапка», − підсумував Сирський.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter