Окупанти за добу 80 разів вдарили по Херсонщині: одна людина загинула, четверо – поранені

Новини
Фото: facebook.com/pho.gov.ua

Російські окупанти за минулу добу, 11 травня, 80 разів вдарили по Херсонщині з важкої артилерії, РСЗВ «Град», танків, БПЛА та авіації, внаслідок чого одна людина загинула, ще четверо були поранені.

Про це повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Прокудін Олександр у Telegram.

«За минулу добу противник здійснив – 80 обстрілів, випустивши 339 снарядів з важкої артилерії, «Градів», танків, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 4 рази», – написав Прокудін.

Він зазначив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлі школи, лікарні та територію і споруди двох підприємств критичної інфраструктури у місті Херсоні.

«Через російську агресію одна людина загинула, ще чотири дістали поранення», – додав голова ОВА.

Також він повідомив, що з деокупованої території області евакуйовано 88 осіб.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.