На сході війська РФ наступають на декількох напрямках, ЗСУ тримають оборону – Маляр

Новини
Ганна Маляр, заступниця міністра оборони України Фото: Facebook Ганна Маляр

Російські війська наступають на сході на декількох напрямках. Українські захисники тримають оборону. Подекуди здійснюють контрштурми та активні дії. На бахмутському напрямку оборонці просунулися вперед на 2 км.

Про повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

«Що зараз відбувається? Ворожі війська наступають на сході на декількох напрямках. Ми здійснюємо оборону. Оборонні заходи включають не лише в прямому сенсі оборону, а й контр штурми та активні дії. Попри те, що ворог сильний, наші оборонці не дають йому просуватись та подекуди відкидають ворога назад і потужно знищують», – написала Маляр.

За її словами, така ситуація на сході триває вже декілька місяців.

«Все! Більше нічого не відбувається», – додала заступниця міністра.

Вона також звернула увагу, що протягом тижня в російських телеграм-каналах та ЗМІ провідною темою залишався Бахмут і події, пов’язані з ним. При цьому ворог дає неправдиву інформацію про нібито нестачу зброї.

«А реальна ситуація протягом тижня така, що попри наявність зброї ворогу не вдалося реалізувати свої плани; ворог зазнав великих втрат живої сили; наші оборонці просунулися на бахмутському напрямку вперед на 2 км; жодної позиції в Бахмуті цього тижня ми не втратили», – зазначила Маляр.

Раніше CNN із посиланням на джерела повідомила, що українські сили почали «формувати» операції напередодні довгоочікуваного контрнаступу проти російських військ. Зокрема, передбачається враження цілей, таких як склади зброї, командні центри, бронетехніка та артилерійські системи, щоб підготувати поле бою для наступальних сил. Це стандартна тактика, яка застосовується перед великими операціями.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.