Війська РФ знову обстріляли Херсонщину, загинули дві жінки, ще двох поранено

Новини
Фото: facebook.com/pho.gov.ua

Російські війська 12 травня продовжили обстрілювати Херсонську область. Внаслідок влучення ворожого снаряду в приватний будинок у Каховському районі загинули дві жінки, ще одна була травмована. Також отримала поранення жінка у Дар’ївській громаді Херсонського району.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

«У Каховському районі через прицільне влучення ворожого снаряду у приватний будинок, загинуло двоє жінок. Ще одну місцеву мешканку з травмами госпіталізовано», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, окупанти били по Дар’ївській громаді Херсонського району, де була поранена жінка.

«В обласному центрі російська армія поцілила у дах багатоповерхівки. Потерпілих наразі не встановлено. Дані уточнюються. Пошкоджено будинки, господарські споруди, будівля сільради, автомобіль», – додали у відомстві.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ч. 2 ст. 438 КК України).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.