Під час нічної атаки на Хмельниччину ворог влучив по критичній інфраструктурі, поранені люди

Новини
ракетный удар
Запуск російської крилатої ракети «Калибр» Фото: ТАСС

Російські війська вночі 13 травня атакували Хмельниччину, є приліт по об’єкту критичної інфраструктури. У Хмельницькому є поранені. Затримуються щонайменше п’ять потягів, які прямують через область.

Про наслідки атаки повідомила Хмельницька обласна військова адміністрація.

«Сьогодні під час повітряної тривоги ворог атакував Хмельниччину. На жаль, маємо приліт по критичній інфраструктурі. Об’єкт знаходиться за межами населених пунктів. Зберігаємо спокій. Відповідні служби працюють», – йдеться у повідомленні.

В ОВА додали, що окремі потяги, які прямують через область, сьогодні слідуватимуть за зміненим графіком.

В свою чергу міський голова Хмельницького Олександр Симчишин уточнив, що місті прильотів не зафіксовано, однак у результаті ворожої атаки є влучання в об’єкт на території однієї з громад Хмельницького району. Пожежа триває.

«Внаслідок вибухових хвиль у Хмельницькому пошкоджено навчальні заклади, медичні заклади, адміністративні будівлі, промислові об’єкти, багатоповерхові та індивідуальні житлові будинки. Є постраждалі і поранені мешканці громади. Кількість уточнюється. Усі служби працюють над ліквідацією наслідків», – написав Симчишин.

Він додав, що проблем з комунальними послугами у місті немає.

«Укрзалізниця» повідомила, що внаслідок ворожих обстрілів Хмельниччини слід очікувати суттєвої затримки щонайменше п’ятьох рейсів.

Зокрема, запізнюватимуться потяги:

№38/36 Ужгород, Перемишль – Одеса;
№119 Запоріжжя – Львів;
№139 Київ – Кам’янець-Подільський;
85/233 Покровськ, Дніпро – Львів;
№716 Перемишль – Київ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.