Окупанти вночі атакували Миколаїв дронами Shahed, які влучили у житловий будинок та підприємство: поранені троє людей

Новини
Наслідки атаки ударних дронів Shahed по Миколаєву, 13.05.2023 Фото: facebook.com/DSNSMYKOL

Російські окупанти вночі 13 травня атакували Миколаїв ударними дронами Shahed-136/131, які пошкодили п’ятиповерховий житловий будинок та зруйнували двоповерхову будівлю на підприємстві. Поранення отримали троє людей.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у Telegram.

«Сьогодні вночі, о 01:23 ворог здійснив обстріл Миколаєва, за попередньою інформацією ударними дронами іранського виробництва «Shahed-136/131». Через влучення боєприпасів пошкодження зазнав п’ятиповерховий житловий будинок та зруйновано двоповерхову будівлю на підприємстві. Внаслідок обстрілу виникли пожежі на обох обʼєктах, які були оперативно ліквідовані підрозділами ГУ ДСНС України в Миколаївській області. Троє людей постраждали», – написав Кім.

Він додав, що за інформацією повітряного командування «Південь», вночі на Миколаївщині був збитий один ворожий ударний БПЛА Shahed-136/131.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.