ЗСУ потіснили війська РФ на півдні Бахмута та звільнили щонайменше кілометр території – розвідка Британії

Новини
Фото: facebook.com/easternforces

Британська розвідка вказує, що українські сили повернули собі щонайменше кілометр території у південній частині Бахмута, змусивши безладно відступити зі своїх позицій підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади ЗС РФ.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

«Упродовж останніх чотирьох днів підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади (72 ОМСБр) ЗС РФ, ймовірно, у безладному порядку відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутської операції. Українські сили повернули собі щонайменше кілометр території», – йдеться у повідомленні.

Як зазначає британська розвідка, цей район має певне тактичне значення, оскільки це був російський плацдарм на західній стороні каналу Донецьк-Донбас, який позначає лінію фронту в деяких частинах сектора.

«72 ОМСБр входить до складу 3-го армійського корпусу Росії – формування, створеного восени 2023 року, яке звинувачують у низькому моральному дусі та обмеженій боєздатності. Його розгортання в такому складному і оперативно важливому секторі підкреслює гостру нестачу у Росії надійних бойових підрозділів», – йдеться в огляді.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.