ЗСУ за добу ліквідували російського генерала і двох полковників

Новини
войска РФ

ЗСУ за добу ліквідували російського генерала і двох полковників.

Інформацію підтвердили у Міноборони РФ.

В Міноборони РФ визнали ліквідацію командира 4-ї мотострілецької бригади полковника В’ячеслава Макарова та замкомандира армійського корпусу з військово-політичної роботи полковник Євген Бровко.

Пропагандисти пишуть, нібито Макаров особисто керував боєм, під час «відбиття атаки» був важко поранений і загинув під час евакуації.

Бровко керував діями окупантів на іншій ділянці й загинув, отримавши множинні осколкові поранення.

Раніше полковник ЗСУ Анатолій Штефан оприлюднив інформацію, що ЗСУ завдали удари по командному пункту росіян у Кліщіївці під Бахмутом, внаслідок чого було ліквідовано 3 полковників та близько 20 солдат і офіцерів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter