Велика Британія надасть Україні ударні безпілотники великої дальності та ракети ППО

Новини
Підвішування ракети Storm Shadow на винищувач Typhoon Британських Королівських ВПС Фото: UK MoD Crown

Велика Британія погодила передачу Україні ракет протиповітряної оборони та додаткових безпілотних літальних систем, включаючи сотні нових ударних безпілотників дальньої дії з дальністю понад 200 км. Усі вони будуть доставлені протягом найближчих місяців.

Про це повідомив уряд країни після зустрічі президента Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Ріші Сунаком.

«Це вирішальний момент у протистоянні України жахливій загарбницькій війні, яку вони не вибирали і не провокували. Їм потрібна постійна підтримка міжнародної спільноти, щоб захиститися від шквалу невпинних і невибіркових атак, які були їхньою щоденною реальністю вже більше року. Ми не повинні підвести їх. Лінія фронту загарбницької війни Путіна може бути в Україні, але лінії розлому простягаються по всьому світу. В наших інтересах забезпечити успіх України та не винагородити варварство Путіна. Саме тому Сполучене Королівство продовжує нашу підтримку Україні – від танків до навчання, боєприпасів до бронетехніки. І це послання солідарності голосно звучатиме на всіх моїх зустрічах із колегами зі світових лідерів у наступні дні», – заявив Сунак.

Як йдеться в повідомленні, це обладнання підтримуватиме Україну впродовж наступних місяців у очікуваному військовому сплеску для протидії російським силам.

Після того як Велика Британія офіційно передала Україні Storm Shadow, в соцмережах уже почався своєрідний відлік, коли ж такі крилаті ракети нарешті знесуть Керченський міст окупантів. Не тільки військове, а й символічне значення для росіян також унікальний 50-річний «Объект-100» – по суті підземний береговий ракетний комплекс. Про нього йшлося в матеріалі ЦЖР Євгенія Лешана Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори і море.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter