Ворог здійснив вночі наймасовішу повітряну атаку ракетами та БПЛА на Київ: більшість цілей була знищена

Новини
ЗРК Patriot ЗС України Фото: facebook.com/kpszsu

Російські війська у ніч проти 16 травня здійснили виняткову за своєю щільністю повітряну атаку ракетами та БПЛА на Київ. Переважна більшість ворожих цілей в повітряному просторі столиці була виявлена і знищена.

Про це повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Восьмий повітряний напад на Київ з початку травня! Цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю – максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу», – зазначив Попко.

Він зазначив, що переважна більшість ворожих цілей в повітряному просторі Києва була виявлена і знищена протиповітряною обороною. Дані про кількість та тип ракет незабаром повідомлять Повітряні сили ЗСУ.

«Попередньо, зафіксовано падіння уламків в Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому районах столиці. Найбільші пошкодження в Солом’янському районі – там було загоряння нежитлового приміщення та кілька одиниць автомобільної техніки. Пожежа ліквідована. В решті районів пошкодження не суттєві – у більшості виявлено падіння уламків на припарковані автомобілі, прибудинкову територію чи лісопаркову зону. Наразі інформації щодо потерпілих немає!», – додав Попко.

В свою чергу Київський міський голова Віталій Кличко повідомив, що у Шевченківському районі столиці уламки ракети впали на територію Київського зоопарку, тварини не постраждали.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter