ППО знищила всі «Кинджали», «Калібри» та балістичні ракети, якими війська РФ вночі атакували Україну

Новини
Модифікований винищувач МиГ-31К ПКС РФ з підвішеною ракетою авіаційного ракетного комплексу «Кинджал» Фото: mil.ru

Сили та засоби протиповітряної оборони знищили всі шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», дев’ять крилатих ракет «Калібр» та три ракети наземного базування, якими російські війська вночі 16 травня атакували Україну. Також були збиті всі ударні дрони типу Shahed-136/131.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ

«Близько 3.30 16 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»). Усі ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України», – йдеться у повідомленні.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував територію України шістьма ударними дронами типу Shahed-136/131, а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», SuperCam. Усі БПЛА було знищено.

Також у Командуванні додали, що тактична авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ударів по позиціях окупантів. Протягом доби 15 травня та на початок доби 16 травня здійснено понад двадцять групових авіаударів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter