Українські захисники відтіснили російські війська на північний захід від Бахмута – розвідка Британії

Новини
Бахмут Донецької області під обстрілом російських військ. Фото: Kostiantyn Liberov & Vlada Liberova

Британська розвідка вказує, що за останні чотири дні Сили оборони України досягли тактичних успіхів в районі міста Бахмут Донецької області. Після контратаки українським захисникам вдалося не лише просунутися на південь від міста, а й посунути лінію фронту на північний захід від нього.

Про це у щоденному огляді повідомляє Міністерство оборони Великої Британії.

Як зазначається, сили ПВК «Вагнер» продовжують поступово просуватися у центрі Бахмута.

«Проте протягом останніх чотирьох днів українські сили досягли тактичного прогресу, стабілізувавши фланги Бахмута на свою користь. Окрім просування на південь від міста, українські атаки відтіснили російську лінію фронту на північний захід від міста. Ймовірно, це дозволило українським силам відновити більш безпечне використання ключової дороги постачання 0506», – йдеться в огляді.

Також британська розвідка звертає увагу, що Україна стримує просування російських військ на захід вздовж лінії каналу Сіверський Донець – Донбас, перетворивши водну артерію на перешкоду у складі глибокої оборонної зони навколо міста Часів Яр.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter