Велика Британія запровадила нові санкції проти 86 фізичних та юридичних осіб РФ

Новини
Росатом санкции

Велика Британія запровадила санкційні обмеження проти 86 фізичних та юридичних осіб Росії. Санкції пов’язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

Про це повідомляє уряд Британії.

«Велика Британія сьогодні (у п’ятницю, 19 травня) оголосила про нову хвилю санкцій проти Росії, націлених на підприємства та осіб, пов’язаних із здатністю Росії фінансувати та вести війну. Мета санкцій – «посилити тиск на залишковий дохід Путіна», який намагається «використати ці сектори для підтримки військової машини », – йдеться в тексті заяви.

У британському уряді уточнили: санкції передбачають обмеження проти тіньових осіб та організацій, пов’язаних з розкраданням і перепродажем українського зерна, а також проти основних енергетичних і вантажних компаній Росії. Так, обмеження стосуються 24 фізичних та юридичних осіб, які пов’язані з транспортними послугами Росії, шістьох великих російських судноплавних компаній, а також п’ятьох фінансових установ.

Серед компаній, що потрапили під обмеження, потрапили дев’ять пов’язаних з «Росатомом» компаній, які виробляють передові матеріали та технології, зокрема лазери. Мова йде про компанії “Система”, “Полюс”, “Сєвєрсталь”.  А також – засновник «Російської мідної компанії» Ігор Алтушкін

Обмежувальні заходи запроваджені проти «Росбанку» та «Тінькофф Банку».

Нагадаємо, 24 лютого 2023 року міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про новий пакет санкцій і торговельних заходів проти РФ, включаючи заборону на експорт усіх товарів, які РФ використовувала на полі бою в Україні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTube, Facebook, Telegram, Twitter