Байден підтримав ідею тренування українських військових на F-16 за участі американських інструкторів – CNN

Новини
Винищувачі F-16 беруть участь в операції НАТО Inherent Resolve, 02.12.2022 Фото: defense.gov

Президент США Джо Байден запевнив лідерів «Групи семи», що Сполучені Штати підтримають зусилля з підготовки українських пілотів на літаках західного зразка, включно з F-16.

Про це повідомляє CNN із посиланням на високопоставленого чиновника в адміністрації США.

«Як очікується, навчання проходитимуть не в США, а, вочевидь, повною мірою в Європі. Проте американський персонал братиме участь у тренуваннях разом із союзниками й партнерами», – цитує видання слова чиновника.

Передбачається, що на це піде кілька місяців.

«Оскільки навчання відбуватимуться впродовж наступних місяців, наша коаліція країн, які беруть участь у цих зусиллях, вирішуватиме, коли надати літаки, скільки надати, а також хто їх надасть», — зауважив чиновник.

Велика Британія влітку розпочне навчання українських пілотів, а також вже зараз працює з іншими країнами над можливим наданням винищувачів F-16 Україні за стандартом НАТО.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter