Німеччина планує підготувати 9 тисяч українських військових до кінця 2023 року

Новини
Військовослужбовці ЗСУ під час навчання у Великій Британії Фото: Генштаб ЗСУ

Німеччина планує підготувати до кінця поточного року до 9 тисяч військових ЗСУ.

Про це заявив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

«До кінця року Німеччиніа, яка є провідною в ЄС щодо підготовки українських військових, навчить до 9 тисяч військовослужбовців», — заявив Пісторіус.

Крім того, глава Міноборони Німеччини пообіцяв надати зброю, яка допоможе Україні перемогти.

Уряд Німеччини сформував найбільший від початку війни пакет військової допомоги для підтримки України на суму близько 2,7 млрд євро. Він буде наданий протягом найближчих тижнів та місяців.

Як повідомлялось, у кінці квітня 2023 року Німеччина передала Україні другу систему протиповітряної оборони IRIS-T. Також були передані ще вісім вантажівок Zetros (загалом їх передано вже 84) і дві вантажівки 8х6 з вісьмома розкатними контейнерами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.