ППО знищила всі 36 ударних дронів Shahed, якими РФ вночі атакувала Україну

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Сили та засоби протиповітряної оборони знищили всі 36 ударних дронів іранського виробництва Shahed-136/131, якими у ніч на 25 травня РФ атакувала територію України.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«У ніч на 25 травня 2023 року ворог атакував Україну ударними дронами іранського виробництва Shahed-136/131. Загалом зафіксовано пуски 36 баражуючих боєприпасів з північного та південного напрямків. Імовірно ворог мав на меті атакувати критичну інфраструктуру та військові об’єкти в західних регіонах держави», – йдеться у повідомленні.

До відбиття атаки було залучено підрозділи зенітних ракетних військ, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи у зонах відповідальності Повітряного командування «Південь», Повітряного командування «Центр», Повітряного командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України та протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України.

«Спільними зусиллями усі 36 «шахедів» знищено!», – наголосили у Командуванні ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.