ППО знищила понад 40 дронів Shahed під час наймасованішої з початку війни атаки БПЛА на Київ: загинула людина, дві – поранені

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Протиповітряна оборона вночі 28 травня знищила понад 40 ударних дронів Shahed іранського виробництва під час наймасованішої з початку повномасштабного вторгнення атаки БПЛА на Київ, в ході якої одна людина загинула, ще дві отримали поранення.

Про це повідомив начальник Київської міської військовоїадміністрація Сергій Попко.

«Чотирнадцята повітряна атака на столицю з початку травня! Сьогодні ворог вирішив «привітати» киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БпЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме – баражуючими боєприпасами Shahed. Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин! За попередніми даними, силами і засобами ППО в повітряному просторі Києва було знищено понад 40 безпілотників рашистів», – зазначив Попко.

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському через збиття дронів: уламки влучили у 7-поверхову нежитлову будівлю, одна людина загинула, одну – госпіталізували; виникло займання даху одного з ТРЦ; виникла пожежа на території одного з будівництв; також було загоряння на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 000 м. кв. , є один постраждалий.

В Печерському районі загорівся дах будинку. В Дарницькому районі в одному з магазинів вибиті шибки та пошкоджені двері.

На усіх місцях працюють відповідні екстрені служби.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter