У Києві та низці областей – аварійні відключення світла, графіків не буде

Новини
электричество ДТЭК

У вівторок, 30 травня, у деяких районах столиці застосовуються аварійні відключення електроенергії, також знеструмлення споживачів є в Київській, Полтавській, Кіровоградській областях та Одесі.

Про це повідомляють ДТЕК Київські електромережі. Оператор наголосив, що жодних графіків аварійних чи погодинних відключень споживачів не застосовував.

У ДТЕК пояснили, що відключення електроенергії по всій країні пов’язані з спрацюванням автоматики через зниженням частоти в енергосистемі.

«30 травня з 13:28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України», – повідомили в компанії.

Причини зниження частоти з’ясовують фахівці «Укренерго». На 14:32 «Укренерго» надав дозвіл на відновлення електропостачання.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.