США готуються оголосити про надання Україні додаткового пакету допомоги на $300 млн

Новини
Американський комплекс ППО малої дальності AN/TWQ-1 Avenger.

США готуються оголосити про надання Україні додаткового пакету допомоги у розмірі $300 млн, до якого увійдуть боєприпаси для ствольної та ракетної артилерії, а також ЗРК Avenger та Stinger.

Про це повідомила кореспондент Голосу Америки Карла Бебб.

Як написала Бебб, представники міноборони США повідомили їй, що «завтра США нададуть Україні додаткову допомогу у розмірі $300 млн у рамках PDA» (президентської програми прямої військової допомоги, – ред).

За даними журналістки, до складу пакету увійдуть боєприпаси для Patriot, боєприпаси для артилерії та HIMARS, авіаційні ракети Zuni, ЗРК Avenger та Stinger.

AN/TWQ-1 Avenger розроблений Boeing Aerospace Company спільно з General Electric для ураження повітряних цілей на зустрічних курсах і навздогін на висотах до 3800 м й дальності до 5500 м. Складається з двох контейнерів по 4 ракети Stinger у кожному, зенітного кулемета M2 Browning кал. 12,7 мм, радара, тепловізора та виносного пульт ДК. Маса ракети – 10,1 кг, її бойової частини – 3 кг, довжина – 1,52 м, калібр – 70 мм.

Zuni – ракета, що була розроблена у 50-х роках інженерами Станції авіаційного озброєння ВМС США. Zuni активно застосовували у військових кампаніях 1960–1970 років. Для запуску ракети використовується контейнер із чотирма напрямними LAU-10. У 1960–1970-х як носії некерованих ракет американська армія використовувала вертоліт Super Cobra, штурмовик Thunderbolt II та винищувач F-16.

Державний департамент США схвалив можливий військовий продаж уряду України системи протиповітряної оборони NASAMS та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 285 млн доларів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter