Валерій Сєров, ексдиректор будівельної компанії «Олеся» з Нової Каховки і герой публікацій ЦЖР, отримав підозру в пособництві РФ

Новини
Валерій Сєров, колаборант, директор і співвласник ТОВ «Олеся» Фото: no-ka.info

76-річний Валерій Сєров з Нової Каховки, екс-директор та співзасновник будівельної компанії ТОВ «Олеся», який будував укріплення та ремонтував мости для російських військових на Херсонщині, отримав підозру в пособництві державі-агресору. Незадовго до цього Валерій Сєров перереєстрував цю компанію на свого сина Сергія Сєрова, депутата Новокаховської міської ради від президентської партії «Слуга народу».

Про підозру Валерію Сєрову заочно повідомила СБУ 30 травня, передає Центр журналістських розслідувань.

В ній йдеться, що 76-річний Валерій Сєров, уродженець м. Новокузнецьк Кіровської області РФ, мешканець Нової Каховки, з березня 2022 року добровільно почав співпрацювати з російськими окупантами. Він надавав їм будівельно-монтажні та спеціалізовані будівельні послуги і допомагав виготовляти та встановлювати залізобетонні фортифікаційні споруди – ДОТи (довготривалі оборонні точки). 

«Вказані споруди виготовлялися російськими військовими на одному з виробничих цехів ТОВ «Олеся» з використанням бетону підприємства. Також з березня 2022 року за добровільної згоди Валерія Сєрова на території ТОВ «Олеся» розташовувався госпіталь Збройних сил РФ і російська військова техніка», – йдеться в тексті підозри.

Сергій Сєров

Починаючи з липня 2022 року Валерій Сєров погрожував своїм працівникам невиплатою зарплати та звільненням у разі відмови ремонтувати дорожнє покриття на мостопереходах через Каховську ГЕС та Каховський шлюз після їх обстрілів Збройними силами України, для відновлення логістичних шляхів окупантів між лівим і правим берегами Дніпра. Сєров особисто був присутній під час проведення робіт, контролював їх проведення і доводив до підлеглих вказівки окупантів.

За скоєний злочин Валерію Сєрову світить позбавлення волі на строк від 10 до 12 років і конфіскація майна – за ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Втім, може так статися, що конфісковувати у нього не буде чого. 5 травня 2023 року Валерій Сєров перереєстрував ТОВ «Олеся» на свого сина Сергія Сєрова, депутата Новокаховської міської ради від президентської партії «Слуга народу», 20 липня 1994 р. н. Останній, за даними Youcontrol відтепер є директором підприємства і його єдиним бенефіціаром та засновником. У власності компанії значиться 7 об’єктів нерухомості, 6 земельних ділянок, 51 транспортний засіб. 

Про співпрацю Валерія Сєрова з окупантами ЦЖР детально повідомляв в липні 2022 року. 

  • Колаборантом є також пасинок Валерія Сєрова Дмитро Бомко. 1 травня 2022 року від нанесених ним травм у Каховському районі помер 31-річний «кіборг» Андрій Кузнєцов. За словами свідків, Дмитро Бомко напередодні ввечері навмисно збив Андрія Кузнєцова, а потім кілька разів переїхав ветерана АТО автомобілем з намальованою літерою Z у селі Дмитрівка Зеленопідської територіальної громади.