Ворог вночі атакував Київ ракетами «Іскандер» із Брянської області, всі 10 знищила ППО – Повітряні сили ЗСУ

Новини
ЗРК Patriot ЗС України Фото: facebook.com/kpszsu

Російські війська вночі 1 червня атакували Київ сімома балістичними та трьома крилатими ракетами оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер», які були запущені з Брянської області Росії. Усі 10 ракет були знищені підрозділами протиповітряної оборони.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

«Близько 02:45 1-го червня 2023 року російські оккупанти продовжили серію атак на столицю України – місто Київ. Знову противник підступно атакує балістичними та крилатими ракетами наземного базування з ВТРК «Іскандер». Тож години на те, щоб сховатися в укриття, не так багато. Загалом випущено 10 балістичних та крилатих ракет типу «Іскандер» із північного напрямку – Брянська область РФ», – йдеться у повідомленні.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі 10 знищено: сім балістичних ракет «Іскандер-М» та три крилаті ракети «Іскандер-К».

Як повідомлялось, вночі 1 червня під час ракетної атаки дві жінки та 9-річна дитина загинули у Деснянському районі Києва, бо було закрите бомбосховище, куди вони прямували. Поліція Києва відкрила кримінальне провадження за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter