Над Києвом і біля нього вночі ППО виявила та знищила 33 повітряні цілі різного типу

Новини
Фото: facebook.com/PvKPivden

Російській війська вночі 2 червня запустили по Києву з різних напрямків 15 крилатих ракет та 18 іранських ударних дронів Shahed. Однак всі вони були виявлені та знищені протиповітряною обороною над столицею та біля неї.

Про результати відбиття повітряної атаки повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

«Після балістичних ракет переддень, цього разу атака була комбінованою – дронами та крилатими ракетами одночасно. Пуски ракет були здійснені із стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспію, ймовірно – крилатими ракетами типу Х-101/555. Синхронно, з різних напрямків Київ атакували БпЛА, за попередніми даними – баражуючі боєприпаси Shahed», – зазначив Попко.

За попередньою інформацією, додав він, у повітряному просторі над Києвом і навколо Києва силами й засобами протиповітряної оборони було виявлено та знищено понад 30 повітряних цілей різного типу.

«Інформація про руйнування та постраждалих відсутня», – зазначив начальник КДВА.

В свою чергу, у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що цієї ночі ворог задіяв для ударів по Києву 15 крилатих ракет (тип уточнюється) та 18 іранських ударних БпЛА Shahed.

«Усі ці повітряні цілі були знищені нашими захисниками», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter