Окупанти за добу 81 раз обстріляли Херсонщину: пораненні 16 людей

Новини
Фото: facebook.com/pho.gov.ua

Російські окупанти за минулу добу, 1 червня, 81 раз обстріляли Херсонщину, випустивши 381 снаряд з мінометів, артилерії, РСЗВ «Град», ПТРК, БПЛА та авіації, внаслідок чого поранення отримали 16 людей.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«За минулу добу противник здійснив – 81 обстріл, випустивши 381 снаряд з мінометів, артилерії, «Градів», ПТРК, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 9 разів (38 снарядів)», – наипсав Прокудін.

Він зазначив, що російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; будівлі соціальної і критичної інфраструктури Херсонського та Бериславського районів.

«Через російську агресію 16 людей дістали поранення», – додав начальник ОВА.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter