Ворог вночі запустив по Україні 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон Shahed: всі знищила ППО

Новини
Уламки знищеної ППО російської крилатої ракети Х-555. Фото: t.me/andrii_nebytov

Ворог вночі 2 червня застосував для атаки по території України 15 крилатих ракет Х-101/Х-555, які були запущені з району Каспійського моря, та 21 іранський ударний дрон Shahed, які заходили з південного напрямку. Всі вони були знищені протиповітряною обороною.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«Чергова нічна атака завершилась невдачею для ворога і черговим успіхом української ППО! Спершу російські окупанти атакували дронами-камікадзе «Shahed-136/131» – близько 23:00 у ніч на 2 червня. Заходили з південного напрямку, використовуючи рельєф місцевості та русло Дніпра. Близько 3:00 години крилаті ракети Х-101/Х-555, випущені стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс з Каспію, уже були в повітряному просторі України. Заходили з північного напрямку, атакуючи Київ, маневрували, намагаючись ввести в оману нашу протиповітряну оборону», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Командуванні ПС ЗСУ, силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил, у взаємодії з ППО складових Сил оборони України, усі 15 крилатих ракет та 21 ударний дрон були знищені.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter