Окупанти готують провокацію на титановому заводі в Армянську: завезли вибухівку і мінують територію – Прокудін

Новини
Армянська філія ТОВ «Титановые Инвестиции» (раніше «Кримський Титан»), Армянськ, окупований Крим Фото: Youtube Крыминформ

За даними сил спротиву, російські окупанти готують чергову провокацію на розташованому біля міста Армянськ в окупованому Криму заводі «Кримський Титан», який раніше належав олігарху Дмитру Фірташу та після продажу російським структурам, пов’язаним з олігархами братами Ротенбергами тепер називається Армянська філія ТОВ «Титановые Инвестиции». Рашисти завезли на хімічне підприємство вибухівку і мінують його територію.

Про це повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

«Вони (окупанти – ред.) завезли на територію заводу «Кримський Титан» вибухівку і мінують територію. Ймовірний вибух спричинить викид в атмосферу тисяч тонн отруйних речовин призведе до смертельної небезпеки людей і довкілля», – написав Прокудін.

Він зазначив, що у разі підриву підприємства постраждають мешканці Криму і як мінімум ще семи областей України, а також Туреччина і сама країна-агресор.

«Ми чітко усвідомлюємо загрозу для наших людей, здійснюємо постійний моніторинг ситуації та готові оперативно реагувати на всі загрози, які можуть виникнути. Зберігайте спокій, не піддавайтесь на провокації ворога та слідкуйте за оголошеннями обласної військової адміністрації», – наголосив Прокудін.

Нагадаємо, титановий завод у кримському Армянську, який належав олігарху Дмитру Фірташу, і до російської навали був найбільшим виробником діоксиду титану у Східній Європі, у кінці 2021 року, незважаючи на санкції і окупацію півострова РФ, був проданий російській компанії. Центр журналістських розслідувань встановив, що титановий завод тепер належить російським структурам, тісно пов’язаним з олігархами братами Аркадієм та Борисом Ротенбергами. Подробиці читайте у матеріалі ЦЖР: «Олігарх – олігарху: Як Ротенберги присіли на кримську хімію Фірташа».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter