Журналіст ЦЖР Олег Батурін переміг у спецномінації «За відданість професії за найтяжчих умов» 14-го конкурсу професійної журналістики «Честь Професії»

Новини
Журналіст ЦЖР Олег Батурін виступає після нагородження на 14-му конкурсі «Честь Професії» Фото: Youtube Національна асоціація медіа

Журналіст Центру журналістських розслідувань Олег Батурін переміг у спеціальній номінації «За відданість професії за найтяжчих умов» 14-го конкурсу професійної журналістики «Честь Професії», який 2 червня проходить у Києві.

Про це повідомляється на сторінці конкурсу «Честь Професії» у Facebook.

«Матеріал ««Як будете розстрілювати, дозвольте мені востаннє побачити наше рідне синє небо». Історії бранців «руского міра»», авторства Олега Батуріна, цього року перемагає у спецномінації «За відданість професії за найтяжчих умов» від Наглядової ради конкурсу», – йдеться у повідомленні.

Як зазначають організатори, у 2022 році Наглядова рада конкурсу створила спеціальну номінацію «За відданість професії за найтяжчих умов» для того, «щоб підтримати та відзначити журналістів, які з початку вторгнення Росії та восьми років війни, мужньо, людяно, талановито, й віддано виконували свою роботу, не забуваючи про журналістські стандарти та етику журналіста».

Ще однією нова запроваджена на конкурсі спецномінація: «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни».

Український конкурс професійної журналістики «Честь Професії» проводять з 2010 року. Організатори конкурсу бачать свою місію у тому, щоби виявляти і заохочувати визнанням журналістські матеріали високої професійної якості, а також акцентувати на важливій соціальній ролі та необхідності поваги до журналістики.

Цьогоріч на конкурс було подано 1037 матеріалів від 633 журналістів та журналісток з різних медіа та усіх регіонів країни.

Зокрема, в основні номінації конкурсу подали 871 роботу:

  • «Найкраще інтерв’ю» – 193
  • «Найкращий репортаж» – 227
  • «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» – 91
  • «Найкраща аналітика» – 134
  • «Найкраще розслідування» – 67
  • «Найкраща публіцистика» – 159

Ще 166 матеріалів оцінювались у спецномінаціях конкурсу «Честь професії 2023»:

  • Спеціномінація «За відданість професії за найтяжчих умов» від Наглядової ради конкурсу – 22
  • Спецномінація «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» від ГО «Жінки в медіа» за підтримки IFES Ukraine – 94
  • Спеціальна номінація «Найкращий матеріал на тему дотримання професійних стандартів та журналістської етики під час війни» від Комісії з журналістської етики – 25
  • Спеціальна номінація «Одним фронтом» від BIHUS.Info – 24.