Вночі РФ намагалась атакувати Київ ракетами й безпілотниками

Новини

Під час повітряної атаки вночі 4 червня РФ намагалась атакувати Київ ракетами і безпілотниками, але всі вони були збиті протиповітряною обороною на дальніх підступах до міста.

Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За його словами, ракети «за традицією» запустили з району Каспійського моря за допомогою стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

«Все, що прямувало в бік міста – ППО знищила ще на дальніх підступах. Другу ніч поспіль кияни не чують звуки вибухів над головою», – йдеться у телеграм-каналі військової адміністрації Києва.

Попко також засудив Москву за атаку на День Святої Трійці, який православні християни відзначають цієї неділі.

Повітряну тривогу на території України вночі 4 червня оголосили близько половини другої ночі. Вибухи чули, зокрема, біля Кропивницького. Після четвертої ранку почалися відбої тривог, про прильоти поки що не повідомлялося.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter