Російські війська вночі завдали ракетного удару по аеродрому біля Кропивницького

Новини
кропивницкий

Російські війська вночі завдали ракетного удару по аеродрому біля Кропивницького.

Про це розказав речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі єдиного телемарафону.

Він підтвердив, що росіяни атакували Україну шістьма ракетами та п’ятьма ударними безпілотниками Shahed-136/131. «Шість літаків – шість ракет, хоча могло бути значно більше, і п’ять ударних дронів з північного напрямку»

Більшість із них вдалося збити, але два БПЛА і дві ракети прорвалися крізь протиповітряну оборону.

Дрони були націлені на Сумську область, там є ураження об’єктів інфраструктури. Ракети, які не вдалося збити, прилетіли в аеродром біля Кропивницького.

«На жаль, дві влучили в оперативний аеродром поблизу Кропивницького. Про наслідки я говорити не буду, але маємо такі реалії», – сказав Ігнат.

За його словами, Україна має десятки оперативних аеродромів, які є «ласим шматком для ворога».

«Наша авіація працює, лише за минулу і поточну добу вона здійснила понад 30 літаковильотів, завдала понад 10 ударів. Зрозуміло, противнику це не подобається, тому і бачимо – Старокостянтинів був кілька днів тому, і зараз по Кропивницькому», – сказав Ігнат.

Він додав, що сьогоднішня атака підтвердила необхідність посилення протиповітряної оборони України.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter