Аксенов запевняє, що в Криму російська ППО нібито збила за минулу ніч дев’ять безпілотників

Новини
Ілюстративне фото (Getty Images)

Так званий «глава» окупованого Криму, колаборант Сергій Аксенов запевняє, що нібито російська ППО збила за минулу ніч дев’ять безпілотників.

«За минулу ніч силами ППО було збито 5 ворожих БПЛА, ще 4 – заглушено і посаджено засобами РЕБ», – зазначив Аксенов.

За його словами, ще один БПЛА нібито виявили таким, що не вибухнув. Перед розмінуванням окупанти нібито евакуювали 50 людей.

Раніше російський телеграм-канал «SHOT» повідомляв, що в Джанкої сили протиповітряної оборони збили невідомий безпілотник.

Повідомлялося, що пошкоджень зазнали кілька приватних будинків, на місці працювали екстрені служби.

В оперативному командуванні «Південь» Збройних сил України прокоментували нічну атаку безпілотників на Джанкой.

«Сезон «бавовни» продовжується. Крим має відчувати, що він – це Україна. І все, що ми «посіяли» – все зберемо», – відповіла речник ОК «Південь» Наталія Гуменюк в ефірі українського телемарафону.

Після того як Велика Британія офіційно передала Україні Storm Shadow, в соцмережах уже почався своєрідний відлік, коли ж такі крилаті ракети нарешті знесуть Керченський міст окупантів. Не тільки військове, а й символічне значення для росіян також унікальний 50-річний «Объект-100» – по суті підземний береговий ракетний комплекс. Про нього йшлося в матеріалі ЦЖР Євгенія Лешана Тут може бути «бавовна»: Севастополь. Гори і море.

Центр журналістських розслідувань публікує серію матеріалів Тут може бути «бавовна» про російські об’єкти в окупованому Криму, які є потенційними легальними військовими цілями для ЗСУ. Вони адресовані цивільному населенню – громадянам України у Автономній Республіці Крим і Севастополі, аби вони могли убезпечити себе і триматись від них подалі.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter