Міноборони не оголошуватиме про початок контрнаступу

Новини
война
Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр наголосила, що оголошення про початок контрнаступу не буде.

«Плани люблять тишу. Оголошення про початок не буде», – підкреслила Маляр.

Заступниця міністра також опублікувала відеоролик з українськими бійцями, які закликають до тиші.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив італійським ЗМІ, що стратегія України — повернути свої кордони, а тактика постійно коригується. Він зазначив, що військово-політичне керівництво «спокійно обирає, що робити», а також підтвердив слова президента Володимира Зеленського, що Збройні сили готові до контрнаступу.

Разом із тим секретар РНБО наголосив, що ЗСУ «діятимуть у найкращий час».

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю американській газеті The Wall Street Journal заявив, що Україна вже готова до контрнаступу.

За його словами, коли наші захисники почнуть звільняти території від росіян, українці зрозуміють, що контрнаступ вже відбувається.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter