На окупованому Запоріжжі загарбники змушують таксистів шпигувати за місцевими мешканцями – ЦНС

Новини

На окупованих територіях Запорізької області російські загарбники змушують таксистів шпигувати за місцевими мешканцями та доносити на осіб з проукраїнськими настроями.

Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

Як зазначається, окупаційна адміністрація примушує до співпраці таксистів, що працюють на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

«Таксистів змушують ставати агентами окупантів та повідомляти ворогу про осіб з проукраїнськими настроями. Таким чином росіяни сподіваються побороти українське підпілля. Однак в них немає жодних шансів перемогти український спротив», – наголосили в ЦНС.

Як опвідомлялось, на окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей російські загарбники переобладнують навчальні та дитячі дошкільні заклади під польові шпиталі для поранених російських військовослужбовців.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter