Окупанти вдарили по Херсону з РСЗВ: загинула людина

Новини
Фото: facebook.com/pho.gov.ua

Російські окупанти 5 червня обстріляли Херсон з ракетних систем залпового вогню. Снаряди влучили в одне з міських підприємств де загинув 55-річний охоронець. Також пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, автомобілі місцевих мешканців.

Про наслідки обстрілу повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у Telegram.

«Близько 10 ранку армія РФ знову обстріляла обласний центр – влучили в одне з підприємств. Через ворожі удари травми несумісні з життям отримав 55-річний охоронець, котрий знаходився на робочому місці», – написав Прокудін.

В свою чергу, Херсонська обласна прокуратура повідомила, що, за попередніми даними, вогонь вівся з реактивних систем залпового вогню.

«Внаслідок обстрілу пошкоджено багатоповерхівки, приватні будинки, автомобілі місцевих мешканців. Проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора», – йдеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter