На Херсонщині ЗСУ влаштували «бавовну» у Новоолексіївці, зруйновані дві казарми з окупантами

Новини
Будівля Новоолексіївського ПТУ №23, перетворена окупантами на казарму, після ракетного удару ЗСУ. 06.06.2023. Фото: t.me/s/genichua

Завдяки ЗСУ «бавовна» відвідала окуповану Новоолексіївку на Херсонщині. Внаслідок точного ракетного удару 6 червня у селищі зруйновані дві будівлі училища, які російські загарбники перетворили на казарми для своїх військових.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

«Сьогодні вранці о 7:24 жителі смт Новоолексіївка прокинулися від п’яти потужних вибухів. За інформацією мешканців Генічеського району, кілька ракет прилетіло до Новоолексіївського професійного технічного училища №23. Приміщення училища та його гуртожитка російські окупанти перетворили на казарму для своїх військових, а на його території знаходилась військова техніка», – пише «Генічеськ ua».

За інформацією Telegram-каналу, знищено було одразу дві будівлі училища, перетворені на казарми і більше російські окупанти жити там не зможуть.

Підтвердженням цього є фото зруйнованих будівель.

Будівля Новоолексіївського ПТУ №23, перетворена окупантами на казарму, після ракетного удару ЗСУ. 06.06.2023. Фото: t.me/s/genichua

«Через те, що рашисти перетворили цивільний об’єкт у середмісті на свою «располагу», тобто, легітимну військову ціль для ЗСУ, частково постраждали і будівлі довкола. Уламками посічені будинки і дахи», – додає «Генічеськ ua».

Як стало відомо від мешканців Генічеської громади, пише Telegram-канал, окупаційна адміністрація розпустила по домівках усіх співробітників дошкільних та шкільних закладів, нібито побоюючись ракетного удару ЗСУ, і дала команду мешканцям окупованих територій Генічеського району сидіти вдома та не виходити без потреби на вулиці.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter