Ексголову окупаційного міністерства охорони здоров’я Херсонщини Вадима Ільмієва окупанти затримали та обвинувачують в крадіжці 26 млн рублів

Новини
Вадим Ільмієв, колишній окупаційний міністр охорони здоров’я Херсонської області

Колишній окупаційний міністр охорони здоров’я Херсонської області Вадим Ільмієв затриманий російськими загарбниками. Його обвинувачують у крадіжці 26,5 млн рублів, які мали піти на зарплати працівникам захопленої Херсонської міської клінічної лікарні.

Про це повідомляють підконтрольні окупантам херсонські ЗМІ, передає Центр журналістських розслідувань.

За їхньою інформацією, «слідче управління РФ у Херсонській області» за матеріалами ФСБ порушила кримінальну справу проти колишнього в. о. «міністра охорони здоров’я Херсонської області». Вадима Ільмієва підозрюють у крадіжці у росіян у вересні 2022 року 26,5 млн рублів, які мали піти на зарплати працівникам захопленої Херсонської міської клінічної лікарні. Його обвинувачують за ч.4 ст.160 КК РФ.

Окупанти повідомляють також про затримання Ільмієва.

Як повідомляв ЦЖР, у березні 2023 року окупанти несподівано замінили окупаційного міністра охорони здоров’я на Херсонщині. Замість колаборанта Вадима Ільмієва вони призначили громадянина РФ Артиша Сата, який раніше очолював міністерство охорони здоров’я російської республіки Тува.

Це далеко не перше звільнення і обвинувачення на адресу відомих колаборантів Херсонської області. Нещодавно звільнили відомого латифундиста Едуарда Репілевського, якого окупанти зняли з посади «міністра сільського господарства та рибальства Херсонської області» за крадіжку та відкрили проти нього кримінальну справу. Замість Репілевського новим «міністром» 5 травня 2023 року окупанти призначили Петра Збаровського, голову Новотроїцької селищної громади Генічеського району, який добровільно перейшов на бік ворога.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter