З небезпечних підтоплених районів Херсонщини евакуйовано 1700 осіб, евакуація триває

Новини
Херсон 7 червня 2023 року, Фото: IPC-Херсон
Херсон 7 червня 2023 року, Фото: IPC-Херсон

На правобережжі Херсонщини триває евакуація населення з підтоплених через підрив Каховської ГЕС районів. Ситуація контрольована. Станом на 13 годину евакуйовано 1700 осіб.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

«Російські окупанти продовжують обстріли житлових кварталів, наражаючи на смертельну небезпеку людей, які рятуються від великої води.

Крім цього, держава-терорист не зупиняється на великому терорі. Так, сьогодні зранку була здійснена хакерська атака на програмне забезпечення гарячої лінії Облдержадміністрації. За цими телефонами люди дзвонили, аби отримати консультацію або попросити про евакуацію. Лише за вчора отримали 528 дзвінків, і їх кількість наразі не зменшується.

Голова Херсонської ОВА попереджає про можливі збої і наголошує: якщо не працює лінія ХОДА – телефонуйте на службу порятунку “101”, “102”, 0502109253 – це оперативний черговий.

“Попри все, ми продовжуємо працювати. Допомога надається безперервно і цілодобово. Фахівці оперативно відновили роботу гарячої лінії станом на зараз, вона працює у звичайному режимі”, – зазначив Олександр Прокудін.

Як повідомляв ЦЖР, після підриву Каховської ГЕС станом на ранок 7 червня 2023 року вже затоплено 1852 будинки на правобережній Херсонщині.