Велика кількість мін дрейфує за течією Дніпра після підриву греблі Каховської ГЕС

Новини

Велика кількість мін дрейфує у воді за течією Дніпра після підриву російською армією греблі Каховської ГЕС.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Зазначається, що внаслідок підриву російськими військами Каховської ГЕС сміття, уламки різних предметів, човни, навіть будівельні конструкції стрімкою течією несе річкою Дніпро і частково винесло в Чорне море.

«Потоками також позривало мінно-вибухові загородження, які окупанти облаштовували на лівому березі. Наразі велика кількість мін дрейфує у воді за течією», – ідеться у повідомленні.

Одну з таких протидесантних мін викинуло на берег Одеської області. Сили оборони небезпеку контрольовано знищили.

«В умовах розвитку надзвичайної ситуації, пов’язаної з підривом Каховської ГЕС, посилено мінну небезпеку як вздовж берегів Дніпра, Дніпро-Бузького лиману та всього чорноморського узбережжя Миколаївщини і Одещини», – ідеться у повідомленні.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter