ППО збила 4 з 6 крилатих ракет та 10 з 16 ударних дронів, яким РФ вночі атакувала Україну

Новини
Уламки знищеної ППО російської крилатої ракети. Фото: t.me/andrii_nebytov

Підрозділи протиповітряної оборони збили 4 з 6 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-55 та 10 з 16 ударних дронів Shahed і «Ланцет», якими Росія вночі 9 червня атакувала військові об’єкти та об’єкти критичної інфраструктури на території України. Також були знищені чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Про це повідомляє Командування Повітряних Сил ЗСУ.

«У ніч на 9-го червня 2023 року в період з 22:00 по 04:00 год російські окупанти завдали удару по Україні іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» та крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-55 по військових об’єктах та об’єктах критичної інфраструктури. Пуски «шахедів» здійснювались з південного напрямку, крилатих ракет – з району Каспійського моря, із чотирьох стратегічних бомбардувальників Ту-95МС», – йдеться у повідомленні.

Протягом атаки запущено до 16 ударних БпЛА та шість крилатих ракет повітряного базування.

«Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил в зонах відповідальності повітряних командувань «Схід», «Захід» та «Південь», у взаємодії із ППО інших складових Сил оборони України, знищено 4 крилаті ракети Х-101/Х-55, 10 ударних дронів Shahed-136/131, «Ланцет» та чотири БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», Supercam», – додали у Командування ПС ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter