На Херсонщині затоплено вже понад 3,5 тисяч будинків, рівень води знижується – Прокудін

Новини
Затоплений Херсон, 08.06.2023. Фото: Facebook Володимир Зеленський

На Херсонщині внаслідок підриву російськими окупантами дамби Каховської ГЕС станом на ранок 9 червня затоплено понад 3,5 тисяч будинків у 32 населених пунктах області. Водночас вже спостерігається тенденція до зниження рівня води на правому березі Дніпра.

Про це у відеозверненні повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

«У середньому по правобережжю вода тримається на відмітці 5,38 м, по Херсону 5,35 м. Вже бачимо, що на 20 см за ніч вода впала», – сказав Прокудін.

Він також зазначив, що попередньо станом на ранок 9 червня затоплено 3 624 будинки у 32 населених пунктах Херсонської області. На ранок евакуювали 2352 людини. Також із зони затоплення вивезли близько 550 тварин.

«Шановні херсонці, якщо ви проживаєте у зоні підтоплення, негайно виїжджайте звідти. Перечекати там – не варіант. Не наражайте себе на смертельну небезпеку. Після евакуації вас забезпечать усім необхідним: місцем проживання, харчуванням, гуманітарною допомогою, соціальними виплатами. Якщо ви хочете виїхати, ми вам допоможемо. Телефонуйте на «гарячу лінію» ХОВА 0-800-33-09-51», – додав Прокудін.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter