Україна повернула з російського полону 95 людей: з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники Азовсталі

Новини

В результаті чергового обміну полоненими Україна повернула додому з російського плену 95 осіб, серед яких воїни ЗСУ, Нацгвардії і прикордонники.

Про це повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

«Обмін полоненими. Повертаємо додому 95 наших людей. У списку воїни ЗСУ, Нацгвардії, а також прикордонники. Серед них 93 рядових та сержантів і двоє офіцерів. До своїх родин їдуть, зокрема, полонені з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, з-під Бахмута, а також захисники «Азовсталі». Також вдалося повернути учасників спецоперації, які летіли на гелікоптері в оточений Маріуполь, на «Азовсталь», – повідомив Єрмак.

Україна 25 травня повернула з російського полону ще 106 захисників, при чому 68 з визволених воїнів вважалися зниклими безвісти. Крім того, з Росії були репатрійовані тіла двох іноземців та українки.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.