У Мінстратегпромі поки що не має інформації, коли розпочнеться реформа «Укроборонпрому» – StateWatch

Новини
Укроборонпром

Реєстрація акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» – правонаступника концерну «Укроборонпром» – буде проведена після визначення урядом особи, яка має здійснити реєстрацію нової оборонної компанії. Однак поки що невідомо, коли це відбудеться.

Про це повідомляє аналітичний центр StateWatch з посиланням на лист міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України.

У Мінстратегпромі також уточнили, на які саме органи влади покладена відповідальність утворити нову компанію.

«Відповідно до Плану пріоритетних дій Уряду на 2023 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.03.2023 No 221-р, відповідальним за проведення реєстрації акціонерного товариства – правонаступника Державного концерну «Укроборонпром» є Мінстратегпром та Мінекономіки», – розʼяснили у відомстві.

Нагадаємо:

  • Раніше посли країн «Великої сімки» G7 наголошували на необхідності забезпечити вчасну корпоратизацію й удосконалення корпоративного управління концерну «Укроборонпром» відповідно до керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку – ОЕСР.
  • 12 червня 2023 року StateWatch повідомив, що реформа «Укроборонпрому» заблокована кілька місяців через видалення двох пунктів з постанови уряду, які регулювали порядок реєстрації АТ «Українська оборонна промисловість».