Прігожин кинув виклик Путіну: «глибоко помилився»

Новини

Власник ПВК «Вагнер» Євгеній Прігожин у відповідь на відеозвернення Володимира Путіна заявив, що президент РФ «помилився, назвавши його зрадником».

Опубліковано нову заяву ватажка «вагнерівців».

«Ми патріоти своєї батьківщини. Ми воювали і воюємо – всі бійці «ЧВК Вагнера». І ніхто не збирається на вимогу президента, ФСБ або ще когось прийти з повинною. Тому що ми не хочемо, щоб країна жила далі у корупції, обмані та бюрократії. Коли ми воювали в Африці, нам казали, що нам потрібна Африка, а після цього її покинули, бо розікрали всі гроші, які мали йти на допомогу. Коли нам казали, що ми воюємо з Україною, ми йшли і воювали, але з’ясувалося, що боєприпаси, озброєння, усі гроші, які були покладені на них, також розкрадаються, а чинуші сидять, економлять їх для себе якраз для такого випадку. сьогодні, коли хтось іде на Москву», – сказав Прігожин. Він також стверджує, що Міноборони «б’ють літаками та гелікоптерами колонами, де йде мирняк».

ПВК «Вагнер» Євгенія Прігожина у відповідь на відеозвернення Володимира Путіна обіцяє РФ нового президента вже незабаром.

ПВК «Вагнер» Євгенія Прігожина захопила всі військові об’єкти у Воронежі, повідомило агентство Reuters, посилаючись на джерела у російських спецслужбах.

Президент РФ Володимир Путін виступив із заявою щодо «військового заколоту» ЧВК «Вагнер» Євгенія Прігожина, назвавши його «зрадою Росії».

Власник ПВК «Вагнер» Євген Прігожин заявив, що зі своїми бойовиками «взяв під контроль» російський Ростов-на-Дону та штаб Південного округу, аеропорт і адмінбудівлі.

Поки власник ЧВК «Вагнер» занурений у вир медійної активності, бойовими діями приватної армії командують люди значно менш відомі. Центр журналістських розслідувань розкаже про деяких з них. 

Читайте також розслідування ЦЖР Командири «Вагнера»: в тіні Прігожина