Австралія надасть новий пакет допомоги Україні на $74 млн: БТР, вантажівки та боєприпаси

Новини
Завантаження БТР M113AS4 на транспортний літак АН-124 «Авіаліній Антонова», Австралія, база Королівських ВПС Емберлі. Фото: Twitter Defence Australia

Австралія надасть новий пакет допомоги Україні на 110 млн австралійських доларів (близько 74 млн доларів США). До нього, зокрема, увійдуть гусеничні бронетранспортери M113, транспортні засоби спеціального призначення, вантажні автомобілі, причепи та артилерійські снаряди калібру 105 мм.

Про це повідомляється на сайті прем’єр-міністра Австралії.

Як зазначається, вартість нового пакету допомоги Україні складає 110 млн австралійських доларів.

«Ця допомога допоможе Україні захиститися та підтримати себе від незаконного, аморального та неспровокованого вторгнення Росії. Австралія підтримує Україну з моменту жорстокого вторгнення Росії 16 місяців тому. Ми продовжуємо працювати з урядом України, щоб надати допомогу, яка відповідає потребам України та доповнює підтримку, яку надають наші партнери. Цей пакет відповідає запитам України на транспортні засоби та боєприпаси та матиме відчутні зміни на полі бою», – йдеться у повідомленні.

Австралія передасть Україні 70 військових машин, у тому числі: 28 гусеничних бронетранспортерів M113, 14 транспортних засобів спеціального призначення та 28 середніх вантажних автомобілів MAN 40M та 14 причепів.

Також Україна отримає артилерійські снаряди калібру 105 мм.

Крім того, Австралія надасть ООН 10 млн австралійських доларів для задоволення гуманітарних потреб України.

Крім того, Австралія продовжить безмитний доступ для товарів, імпортованих з України, ще на 12 місяців, щоб підтримати її відновлення та торгові можливості.

Цей пакет допомоги доводить загальний внесок Австралії на підтримку України до 790 млн доларів, включаючи 610 млн доларів військової допомоги.

«Цей останній пакет підтримки демонструє, що Україна може розраховувати на Австралію. Ми підтримуємо міжнародні зусилля, спрямовані на те, щоб агресія Путіна зазнала краху і щоб суверенітет і територіальна цілісність України переважали. Австралія непохитна в нашій рішучості засудити дії Росії та протидіяти їм, а також допомогти Україні досягти перемоги», – заявив прем’єр-міністр Австралії Ентоні Албаніз.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter