В Україні 1 липня завершується карантин через пандемію COVID-19

Новини

В Україні з 1 липня завершується дія карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19.


Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«З 1 липня завершуємо дію карантину та режиму надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією коронавірусу. COVID-19 став для українців важким випробуванням. Усі наші рішення весь цей час були спрямовані на те, аби зберегти життя людей», – сказав Шмигаль.

За його словами, за період пандемії влада відпрацювала механізми реагування, що стали в пригоді під час повномасштабної війни. «Тепер відповідаємо на нові виклики, озброєні новими методами та підходами. Дякую медикам, які всі ці роки самовіддано боролися з пандемією та зробили все, аби мінімізувати її наслідки», – зазначив очільник уряду.

Він зауважив, що нині лікарі та медсестри не менш героїчно допомагають захисникам і цивільним в умовах повномасштабної війни.

З початку пандемії COVID-19 в Україні зафіксовано понад 5,5 млн випадків захворювання на коронавірусну хворобу.

У міністерстві наголошують, що рівень вакцинації в Україні залишається недостатнім для формування колективного імунітету до COVID-19.

Станом на 16 квітня від початку вакцинальної кампанії проведено понад 35,3 млн щеплень. Одну дозу щеплення отримали 16 327 904 людини, дві дози – 15 477 258, отримали першу бустерну дозу – 3 171 471 людина, другу бустерну дозу – 296 892 людини.

Нагадаємо:

  • 13 вересня 2021 року Кабмін України вніс зміни до постанови №1236, що встановлюють нові карантинні обмеження для запобігання поширенню COVID-19. Вони набрали чинності 20 вересня.
  • Уряд періодично подовжує дію адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації в країні.